A szója nem enni való?

http://bioexpress.hu

szójabab

Volt egy nagyon érdekes beszélgetés 2008. 02. 22-én a tv-ben.

Dr. Csáky István professzorral beszélgetett Pataki Enikő a SZÓJA szerepéről.

Angliában felfigyeltek, hogy nem csak a felnőtt sportolók, de 13-14 éves gyerekek közül is évente 3-4-en halnak meg sportpályán szívelégtelenségben.

Mivel a szívelégtelenség okát a boncolásnál nem találták, elkezdték vizsgálni, mi lehet közös az áldozatokban. Egyetlen ilyen volt: az étrendjükben a szója!

Arányos mennyiségű SZÓJA — nem mellékesen – 4-5-ször annyi női nemi hormont (vagy azzal azonos hatású alkaloidot) tartalmaz, mint egy db antibébi tabletta.  Ez férfiakra nézve még veszélyesebb, mint a nőkre!

Ezek után amerikai kutatók elvégeztek egy tesztsorozatot 30-30 egérrel (30 minta és 30 kontrollállat). A 30 kísérleti egér, melyeket szójával etettek – mindegyike elpusztult szívelégtelenségben. A kontroll csoport, amely normál kaját kapott, semmilyen problémát nem mutatott. A szója mellett állást foglalók a kísérlet eredményét az egyoldalú -csak fehérje- tápanyagbevitellel hozták összefüggésbe és cáfolják káros hatásait.

A professzor összerakta az információkat és javasolja, vizsgálják a sportolókat étrendjük vonatkozásában is.  A végén, csak mint érdekességet megemlítette, hogy az allergiás megbetegedések óriási méretűre növekedésének kezdete szignifikánsan egybeesik a SZÓJA-fogyasztás általánossá válásával .

Nemrégiben volt szó a margarinról, mint mesterséges élelmiszerről (kőolaj származék). Hamarosan közzétesszük azt is, figyelje a bejegyzéseket. Használja például az  Új cikkek könyvjelző -t. Veszély és figyelmeztetés címkével fogjuk ellátni.

Most itt a szója, mely szintén az élelmiszeripar “találmánya”. Miből lehet olcsón, nagy tömegben “élelmi-szert” előállítani? Hát kőolajból, gombamód szaporodó szójababból… Ha gén-kezelik is, az már abszolút katasztrófa.

A Greenpeace -esek épp ma ragasztottak tele egy áruházban egy csomó konzervet figyelmeztető cetlikkel, hogy a termék gén-kezelt szóját tartalmaz. Természetesen kiverték őket onnan és az érintett gyártó mindent tagad.

Természetesen nem vagyunk teljesen szója ellenesek. Ami a természetben természetes módon megterem, annak az ember hasznát veheti. Jó azonban ha mindenki tisztában van azzal, hogy mikor, miből és mennyit!

A szója – ha génmanipulációtól mentes – adott esetekben jó hatással van az ember szervezetére.

Nagyon óvatosan bánjunk vele, mert javíthatja, de fel is boríthatja a hormonháztartást.
Vitamin és hormontartalma miatt – a hormonpótlásra szorulóknak (pl. változókor)- kifejezetten jó hatású is lehet.

Lássuk be azonban, hogy egy gyermeknél normál esetben nincs szükség a hormonok pótlására, sőt kifejezetten káros, hiszen még fejlődésben van. Felnőtt embernél is csak akkor lehet hasznos, ha felborult hormonháztartással állunk szemben.

**************************************
2015 – A Jövő Legendáriuma – Ezoterikus és Üzleti Határidőnapló Megvásárolható itt – http://kerekegeszember.hu/naptar-rendeles/

******************************

Tóth Tímea

Szeretem a természetes gyógymódokat és a természetes megoldásokat! Ezért célom, hogy minél többet meg tudjak és megtanuljak a gyógy- és fűszernövényeinkről! Az információimat és ismereteimet megosszam kedves olvasóimmal!

You may also like...

1 Response

  1. szentkaracsony1 szerint:

    Kedves Timi! Egyet értek a leírtakkal, kivéve egyet. A szója nem tartalmaz női nemi hormont. Fitoösztrogént tartalmaz, ami csak hasonlít az ösztrogénre. Valahogy úgy működhet, hogy serkenti a női nemi hormont, termelésre. A változó korban kifejezetten hasznos, úgy mint bármelyik hüvelyesünk. Gyerekeknek, férfiaknak, valóban ritkán lehet szüksége rá. Ugyanúgy, mint megannyi gyógynövényre, ami szintén fitoösztrogént tartalmaz, nagy mértékben.Tisztelettel, Gabriella

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*